Lokalna samouprava podržala program rada udruženja

Javna raspravaNa javnom konkursu za finansiranje programa/projekata udruženja u oblastima od javnog interesa, koji je raspisala Opština Gornji Milanovac, program rada udruženja "Naš Milanovac" za 2018. godinu rangiran je kao drugi u konkurenciji 17 projekata i programa. Na osnovu rezultata konkursa, udruženje je sa opštinom zaključilo Ugovor o sufinansiranju navedenog programa, a dobijena sredstva su namenskog karaktera i biće upotrebljena za nabavku video-projektora, promo-pulta, majica za volontere i hrane i pića za akciju "NM tura".

Prva NM tura

nm turaU subotu 12. maja 2018. godine organizovana je prva etapa akcije pod nazivom "NM tura". U cilju promocije rekreacije i zdravog načina života, vraćanja prirodnim lepotama našeg kraja i osnovnim principima očuvanja životne sredine, volonteri i članovi, kao i određeni broj zainteresovanih mladih građana pešačili su na relaciji gradski park – Ždreban – Grabovica – gradski park. Tokom dvosatnog zadržavanja i druženja na poznatom milanovačkom izletištu, prisutni su imali priliku da uživaju u lepom vremenu, ali i da uzmu učešće u organizovanim sportskim aktivnostima. Boravak u prirodi protekao je bez upotrebe mobilnih telefona i pod parolom: „Živimo punim plućima, a ne punom baterijom!“

Održana druga redovna skupština udruženja

druga skupstina textU prijatnom ambijentu restorana "Stari Timok", u nedelju 12.11.2017. godine održana je druga redovna skupština udruženja "Naš Milanovac". Skupština je otvorena nastupom momaka iz benda "Strah od Džeki Čena", a u nastavku je, u vedroj i srdačnoj atmosferi, izvršen prijem 15 novih članova, od kojih su 7 učenici srednjih škola. U obraćanju prisutnim članovima skupštine, gostima i predstavnicima medija, direktor udruženja Dušan Vujošević istakao je da su entuzijam, volonterizam i dobra volja naše ključne reči, i da je udruženje, nastupajući civilizovano, odmereno i nenametljivo, postalo zapažena intelektualna snaga koja drži i do moralnih, duhovnih i humanih vrednosti.

Skupština je usvojila izveštaj o radu za 2017. i plan rada za 2018. godinu, dok su pojedincima i predstavnicima ustanova sa kojima je udruženje sarađivalo u prethodnoj godini uručene prigodne zahvalnice.

Moje buduće zanimanje

NMSud optPosetom Osnovnom sudu u Gornjem Milanovcu i advokatskoj kancelariji naše udruženje je započelo realizaciju projekta "Profesionalna orijentacija", čiji je cilj pomoć učenicima srednjih škola sa područja naše opštine u odabiru budućeg zanimanja. Tokom posete učenici 3. i 4. godine gimnazije "Takovski ustanak" i ETŠ "Knjaz Miloš" bili su u prilici da proprate radni dan sudije i advokata, da prisustvuju suđenjima iz parnične i krivične materije, kao i da od predsednika suda čuju osnovne informacije o organizaciji, nadležnosti i načinu rada suda. Projekat će biti nastavljen praktičnim prezentacijama, kako ove, tako i drugih profesija za koje učenici iskažu interesovanje.

Održana prva "NM ŽURKA"

nm zurkaU četvrtak 15.06.2017. godine, u kafe klubu "Eskobar" održana je prva "NM Žurka", koja je imala za cilj prikupljanje dodatnih sredstava neophodnih našim mladim sugrađankama Marici i Anđeli za školovanje u inostranstvu.

Žurka je protekla u odličnoj atmosferi za koju su bili zaduženi DJ DBigMood i B2B, uz dobar odziv prevashodno mladih sugrađana, članova našeg udruženja i drugih ljudi dobre volje koji su želeli da pomognu našim gimnazijalkama. Zahvaljujemo se Pedji Jeremiću, vlasniku kafe kluba "Eskobar" i našim volonterima na nesebičnoj pomoći u organizaciji ovog događaja, kao i lokalnim sredstvima javnog informisanja na medijskoj podršci.

Opširnije...

Zlatibor Kup

Zlatibor kupU subotu 22. aprila na Zlatiboru je održan tradicionalni međunarodni turnir u fudbalu “Chin-Chin” na kome je istog dana učešće uzelo preko 30 klubova i škola fudbala iz Srbije i susednih zemalja. Prvi dan turnira bio je rezervisan za mlade fudbalere 2004, 2006 i 2008. godišta. Škola fudbala “Crvena Zvezda Gornji Milanovac” je kao jedini učesnik iz Gornjeg Milanovca učestvovala sa svoje tri ekipe. I pored niske temperature i snega, fudbaleri-petlići su se žestoko borili i uspeli da pobede timove Sloboda Tuzla rezultatom 2:0, Jedinstvo Ub 1:0, Dinamo Pančevo 3:0, Atakante BG 1:0 i Pčelinjo Zrenjanin rezultatom 2:0, čime su se, bez primljenog gola plasirali u finale.

Opširnije...

"Poklon obuka" za Bojanu

poklon obuka za bojanuNa inicijativu vlasnika Auto škole „MPO Klub“ i u saradnji sa udruženjem „Naš Milanovac“ dana 29. marta 2017. godine je u prostorijama“ MPO Kluba“ uručen poklon – obuka za vozača „B“ kategorije Bojani Marković iz Mutnja, učenici 3. razreda Ekonomsko-trgovačke škole "Knjaz Miloš". Uručenju poklona prisustvovali su direktor Auto škole, sekretar i PR udruženja, Sandra Tripković i Ivana Miletić, profesorka Katarina Hadžić Nedeljković u ime učeničkog parlamenta i Bojana Marković.

Opširnije...