"Naši parlamentarci"

prezentacija udruzenja u etsImajući u vidu da je snaga i potencijal Milanovca u mladim generacijama, naše udruženje je napravilo prve korake ka ostvarenju saradnje sa parlamentima  srednjih i osnovnih škola na području grada. Cilj nam je da zajedničkim snagama pokrenemo dugoročnije programe i učinimo kvalitetnijim sadržaje koji se tiču ovih generacija.  Učenici, svakako,  predstavljaju riznicu ideja i predloga koje imamo nameru da implementiramo u svrhu zajedničkog aktivnog učešća u društvenom i kulturnom životu grada.

"NM i URDSR"

nas milanovac nasi drugariMišljenja smo da kada ih jednom posetite, stalno ćete se vraćati. Drugačiji, a opet sa istim potrebama i željama, mališani sa smetnjama u razvoju zauzimaju značajno mesto pre svega u našim srcima, ali i planovima. Svaka od akcija u okviru programa saradnje sa Udruženjem roditelja ove dece samo je deo naših napora da im približimo svet i olakšamo uključenje u sfere društvenog života.

„Poklonimo knjigu, prenesimo magiju“

poklonimo knjigu prenesimo magijuOva akcija je zamišljena kao svojevrsna „seoba“ knjiga iz prašnjavih polica i plakara u domovima građana u školske i druge biblioteke gde će biti dostupne zainteresovanim čitaocima. Građani mogu doneti svoje knjige u kancelariju udruženja i time doprineti bogaćenju fondova naših biblioteka. 

„Građanska kancelarija“

nas milanovac nova adresaCilj akcije je pomoć građanima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza prema opštinskoj upravi i ostalim organima lokalne samouprave. Građani koji su u nedoumici kom organu treba da se obrate kako bi podneli određeni zahtev ili pritužbu, građani koji imaju komunalni odnosno infrastrukturni problem, kao i građani koji ne mogu doći u posed neke informacije koja je od značaja za ostvarivanje njihovih prava i obaveza, mogu se obratiti kancelariji udruženja koja će im pružiti neophodnu pomoć  i asistenciju. 

"Profesionalna orijentacija"

nm akcijaKako u udruženju volontiraju ljudi različitih profesija, a u cilju pomoći pri odabiru budućih zanimanja, sprovodimo akciju pod nazivom “Profesionalna orijentacija”. Učenicima srednih škola se, shodno njihovim afinitetima, pruža mogućnost da učestvuju u radnom danu advokata, lekara, prevodilaca, profesora, inženjera, ekonomista, vaspitača, farmaceuta i slično, dok se osnovcima drže usmene prezentacije sa ovom tematikom.

"NM Žurka"

nm akcijaCilj je prikupljanje sredstava za različite potrebe mladih našeg grada. Prihod sa prve žurke prosleđen je našim gimnazijalkama za školovanje u inostranstvu, u okviru programa “Interkultura”.

"NM Tura"

nm akcijaAkcija koja ima za cilj promociju sporta, zdravog načina života i prirodnih lepota našeg kraja. Odvija se po etapama, u okviru kojih, biciklisti, trkači, pešaci, rekreativci i svi zainteresovani građani  organizovano posećuju unapred predviđene, znamenite lokacije na području opštine. Tura nema takmičarski karakter, svi učesnici su pobednici, a na krajnjoj destinaciji organizovano je druženje učesnika.

"Zašto (u)druženje ?"

nm akcijaRazvijanje svesti prvenstveno kod mladih sugrađana o svrsi i značaju udruživanja radi rešavanja konkretnih problema u lokalnoj zajednici, te razvijanja pozitivnih vaspitnih i životnih stavova. Akcija se odvija u formi radionica i prezentacija.

Humanitarne akcije

nm akcijaRedovni smo učesnici donatorskog ručka u organizaciji Crvenog krsta Gornji Milanovac, donirali smo LCD TV prijemnik dečjem odeljenju Opšte bolnice, obezbedili besplatnu vozačku obuku za socijalno ugrožene učenike srednjih škola.

kontakt strana